Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Değerleri Topluluğu Organizasyonuyla “Dikey Geçiş Sınavı ve KPSS Ön Lisans” Konulu Seminer Düzenlendi - 06 Mayıs 2013

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve KPSS Ön Lisans konulu konulu seminer Biga Özel İhtiyaç Akademi ve Mavi Lodos Yabancı Dil Kursu yetkililerinin katılımıyla 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü Saat 11:00’de Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Başkanı Serkan ŞENYURT “ Öğrenci arkadaşlarımızın en az 4 yıllık lisans eğitimi alabilmeleri, DGS sınavında başarılı olmaları ile mümkündür. Bu bağlamda, DGS; lisans eğitimini hedefleyen arkadaşlarımızın hayatlarında kritik bir dönemeç konumundadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ise devlet kurumlarında çalışmayı hedefleyen adayları ilgilendiren sınavdır. Seminerimizin amacı, bu iki sınavın bilinmeyenleri hakkında sizleri aydınlatmaktır. Bu amaçla bugün aramızda bulunan dershane yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Özel İhtiyaç Akademi ve Mavi Lodos Yabancı Dil Kursu Müdürü Emine Esen AKARSU ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel ARSLAN'ın katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Kurs Müdürü Emine Esen AKARSU “Geçmiş dönemlere ait sınavlarda öğrencilerimizin gösterdiği başarılar DGS ve KPPS'de iddalı olduğumuzun göstergesidir. Lisans eğitimi almak veya kamu personeli olmayı hedef seçen öğrenciler için DGS ve KPSS aşılması gereken aşamalardır.” dedi.

Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen seminerde dershane yetkililerince öğrencilere, DGS ve KPSS sınavlarının içerikleri, puan hesaplamaları, dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümleri ve sınavlara nasıl hazırlanmaları hakkında bilgiler verildi.

Seminer, konu ile ilgili soruların cevaplanmasının ardından katılan tüm öğrencilere KPSS ön Lisans soru kitapçığı ve test kitapçığının hediye edilmesiyle ile son buldu.