Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Değerleri Topluluğu Konferans Düzenlendi.

Biga Değerleri Topluluğu “Biga Kültür Değeri Olarak Tarım ve Biga Ziraat Odası" Konulu Konferans Düzenlendi.

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “Biga Kültür Değeri Olarak Tarım ve Biga Ziraat Odası” konulu konferans 12 Aralık 2013 Perşembe günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Biga Değerleri Topluluğu Başkanı Merve ÇOBAN’ın, Topluluğun kuruluş amaçları, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi vermesinin ardından söz alan Topluluk Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM; “Üniversitelerin farklı STK’lar ile işbirliği ve uyumlu çalışmalarının ne denli gerekli ve faydalı olduğu; Yüksekokulumuzun Biga Ziraat Odası ile gerçekleştirdiği Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Kırsal Kalkınma örneklerinde olduğu gibi farklı alanlarda yapılan çalışmalar ve elde edilen verilerden anlaşılmaktadır. Bilindiği gibi son 15 yıl içerisinde sanayi alanında önemli yatırımların gerçekleştiği bölgemizde ekonomik yaşam, ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlçemizde, gerek üretim miktarı gerekse kalite bakımından et, süt, peynir gibi hayvansal gıdalar ile domates, biber, kavun gibi bitkisel gıdalar değer kazanmış olup Biga eti, Biga domatesi gibi ülkemiz bazında markalaşmış ürünlerdir, tarımsal değerleridir.” dedi.

Konferansta konuşan Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah ELMACI, ülkemizdeki tarımsal üretim, tarımsal istihdam, tarımsal hasıla hakkında veriler ışığında bilgi vererek tarımın hala stratejik bir sektör olduğunu belirtti. Tarımın Biga’da yarattığı ekonomik değere de değinerek Biga Eti, Biga Sütü, Koruoba Kavunu, Biga Domatesi, Biga Pirinci gibi ulusal pazarlarda çok bilinen ürünlerinin bir değer haline geldiğini ve geliştirilerek korunması gerektiğini vurgulayan ELMACI, Biga Ziraat Odası’nın kurumsal yapısı, işleyişi, faaliyet ve hedefleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. ELMACI Biga Ziraat Odası’nın gerek üye sayısı gerekse ekonomik büyüklük olarak ülke genelinde ilk üç oda arasında yer aldığını belirterek uzun çalışmalardan sonra odanı aldığı ISO 9001 kalite belgesi sayesinde hizmet kalitesini tescillediğini ifade ederek 2015 yılında Biga Ziraat Odası’nın hizmet kalitesi bakımından ülkenin en iyi, ekonomik büyüklük olarak ise en büyük odası olmayı hedeflediklerini söyledi.

Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif ÖDÜL, Yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencilerin yüksek katılımı ile gerçekleşen konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Beytullah ELMACI’ya Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Dilek DÖNMEZ POLAT tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.