Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Değerleri Topluluğu “Dikey Geçiş Sınavı” Semineri Düzenledi - 10 Ekim 2013

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “Dikey Geçiş Sınavı (DGS)” konulu seminer 10 Ekim 2013 Perşembe günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Topluluk Akademik Danışmanı Öğretim Gör. Bahaddin Zayim “Bilindiği gibi yüksekokulumuzun çeşitli ön lisans programlarında eğitim gören öğrencilerimizin lisans eğitimi alabilmeleri, DGS sınavında başarılı olmaları ile mümkündür. Bu anlamda DGS, öğrencilerimizin hayatlarına yön veren önemli bir dönemeç konumundadır. 2012-2013 öğretim yılında Yüksekokulumuz mezunu 27 öğrencimiz, bölümleri ile ilgili olan lisans programlarını kazanmışlardır.

Bugünkü seminerimizin amacı, sınav formatının yanı sıra sınav başvurusundan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamalar hakkında siz öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Biga Uğur Dershanesi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde konuşan Biga Uğur Dershanesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatmanur Karcı, KPSS danışmanı Güral Kuzu, Rehberlik öğretmeni Seda Ekin, Türkçe öğretmenleri Aslı Özcan ve Tuğçe Ökmen, Matematik öğretmenleri Mustafa Ayazma ve Adem Gezer öğrencilere, DGS’nin içeriği, öğrencilerin sınava nasıl hazırlanmaları gerektiği, öğrencilerin dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardılar. Seminerde ayrıca Biga Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi programı 2001 mezunu Fatmanur Açıkgöz, DGS ile Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği bölümünü kazanması hakkındaki deneyimlerini paylaştı, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen seminer konu ile ilgili soruların cevaplanması ile son buldu.