Biga 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Görevli Eğitimi Toplantısı Yapıldı.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Görevli Eğitimi Toplantısı, 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 11:00' de Biga Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda Biga ÖSYM Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Suat UĞUR başkanlığında yapılmıştır.

Toplantıya bina sınav sorumluları, bina sınav sorumlu yardımcıları ve bina yöneticileri katılmışlardır. Toplantıda, 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günleri 3 oturumda yapılacak olan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavının kurallara uygun ve başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenler ile değişen bazı uygulamalar hakkında bilgi veren Biga ÖSYM Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Suat UĞUR; “İlçemizde Cumartesi günkü 1.oturum- Temel Yeterlilik Sınavı 2180 öğrenci- 9 okul ve 114 salonda 135 dakikada, Pazar sabahı 2. Oturum- Alan Yeterlilik sınavı 1899 öğrenci- 8 okul ve 98 salonda 180 dakikada, Pazar öğleden sonra yapılacak olan 3. Oturum- Yabancı Dil Sınavı ise 127 öğrencinin katılımı ile sadece Biga İ.İ.B.F’de ve 7 salonda 120 dakikada gerçekleştirilecektir. Cumartesi sabah ve Pazar sabah oturumlarda (1.-2. oturumlar) sınav başlama saati 10:15 olup, adayların sınav binasına son alınma saati 10:00 olacaktır. Pazar öğleden sonraki oturumda ise (3. oturum) sınav başlama saati 15:45 olup, adayların sınav binasına son alınma saati 15:30 olacaktır. Özellikle bina sınav sorumluları ve yardımcılarının; adayların bina girişlerinde sınav heyecanından da kaynaklanabilecek olan durumlarda pozitif yaklaşım sergileyerek adaylara yardımcı olmaları hususunda rica ediyorum.” dedi. Toplantı, katılımcı sorularının ÖSYM Sınav Koordinatörü UĞUR tarafından yanıtlanması ile sona erdi.