Biga 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Görevlileri Eğitim Toplantısı Yapıldı.

2017 YGS Sınav Görevlileri Eğitim Toplantısı 10 Mart 2017 Cuma günü saat 16:00' da Biga Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Suat UĞUR, Biga Nüfus Müdürü Nihat FİKİR, bina sınav sorumluları, sorumlu yardımcıları ve bina yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan 2017 YGS sınavının kurallara uygun ve başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenler ile değişen bazı uygulamalar hakkında bilgi veren Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Suat UĞUR; “İlçemizde, 8 bina ve 120 salonda 160 dakika sürede gerçekleştirilecek olan sınava 2309 öğrenci katılacak olup, 331 görevli bulunacaktır.  Bu yıl ki sınavın uygulanmasındaki en önemli değişikliklerin başında; adaylar sınavın yapılacağı binaya saat 08:45 ile 09:45 saatleri arasında alınacaktır. Yani eskiden saat 10:00 olan adayın binaya giriş saati 09:45’e alınmıştır.”demiştir.  Toplantıda, katılımcılara yeni kimlik kartları ve geçici kimlik belgeleri hakkında bilgi veren Biga Nüfus Müdürü Nihat FİKİR, “Biz yarın ve Pazar günü saat 07:00 - 09:45 saatleri arasında kimlik veya geçici kimlik belgesi ihtiyacı olan adayların sorunlarını çözmek için görev yapacağız.”demiştir. Toplantı, katılımcı sorularının Sınav Koordinatörü UĞUR tarafından yanıtlanması ile sona erdi.