Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Aramıza Yeni Katılan Öğrenciler İçin Üniversite Yaşamına Uyum Toplantısı Yapıldı.

Biga Meslek Yüksekokuluna 2018 yılında yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerimiz için 11 Ekim 2018 Perşembe günü saat 10:30'da Üniversite Yaşamına Uyum toplantısı yapıldı.

Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde görevli Uzman Psikolog Serdar TOPAL, yeni kayıt yapan öğrencilerin olası sorunlarından ve Öğrencilere üniversiteli olarak yaşamlarının çok önemli adımlarından birini atmış olduklarını, artık yaşantılarının eskisi gibi olmayacağını ama endişelenmemeleri gerektiğini çünkü yalnız olmadıklarını belirten TOPAL yaptığı konuşmada; “İnsan yaşamındaki her değişiklik uyum sürecini beraberinde getirir. Değişikliğin yaşantınıza getirmiş olduğu farklılıkları iyi tanımak, uyum sürecini kolaylaştıran unsurlardan biridir. Uyum sürecini başarıyla tamamlamış kişilerin ortak özellikleri kısaca şöyle sıralanabilir:

  •  Geçmiş deneyimlerinden öğrenebilmek, geleceğe ilişkin planlar yapabilmek. Ama temelde her iki etkinliği de dengeleyerek, "bu anı" dolu dolu yaşayabilmek.
  • Hedeflere ulaşmanın verdiği başarı duygusunun tadını çıkarmanın yanısıra, hedeflere ulaşmaya çalışırken de haz duyabilmek.
  • Üretken olabilmek ve belli bir işe kendini verebilmek.
  • Sosyal ilişkilerde, açık, içten, dürüst, güvenilir biri olabilmek ve yüzeysel olmayan ilişkiler kurabilmek.
  • Yaşanan duyguların farkında olmak ve olumsuz da olsalar bunları açık ama ilişkileri bozmayacak şekilde ifade edebilmek.
  • Kendi yaşamının üstünde kontrol sahibi olmak. (Bunu, kendinizi, özelliklerinizi, belli durumlar ve olaylar karşısındaki tutumlarınızı tanıyarak, çevrenizdeki kaynaklar-şu anda üniversite-hakkında bilginizi genişleterek gerçekleştirebilirsiniz.)

Toplantı, öğrenci sorularının Uzman Psikolog Serdar TOPAL tarafından cevaplanması ile sona erdi.