Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

28. DÖNEM MEZUNLARIMIZI COŞKU DOLU BİR TÖRENLE UĞURLADIK

Biga Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 19 Haziran Çarşamba günü saat 16.00'da Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Ça-nakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin BACAK, Bandırma Onyedi Eylül Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat UĞUR, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, öğ-renci aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı.

Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Kooperatifçilik Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Muradiye ÖZEL ÖDÜL'ün baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program, Biga Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencilerinin sahnede yerlerini almaları ile başladı,saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti. 2018-2019 Akademik yılı birincisi Gıda Teknolojisi programı mezunu Evren ALOĞLU tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada; ''Biga Meslek Yüksekokulunun 28. Dönem mezuniyet töreninde bulunmaktan, Meslek Yüksekokulumuzun Gıda ve İşleme Bölümü- Gıda Teknolojisi  programından mezun olmaktan dolayı çok mutluyum. Ben ve arkadaşlarım, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimi merkeze alan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale’nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Misyonu; Eğitim kalitesini artırarak, ulusal ve uluslararası sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek, bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üreterek  yeni ürünler geliştirmek olan Biga Meslek Yüksekokulundan birinci olarak mezun olma gururunu yaşıyorum. Fakat bu diploma, benim için yeni bir eğitim hayatına atılan adımın başlangıcıdır. Lisans eğitimine devam ederek gıda mühendisliğini hedeflemekteyim. Önümde beni ve bizi bekleyen birçok sınav var. Hayat keşkelere yer verilemeyecek kadar kısa, bu yüzden olmak istediğiniz yerlerde olmak için vakit kaybetmeyin ve başkalarının sizin adınıza kararlar almasına izin vermeyin. Bugünkü mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran değerli yöneticilerimize, gerek bilgilerini gerekse deneyimlerini  bizlerle paylaşan saygıdeğer hocalarımıza, bu başarıya ulaşmamda büyük emeği olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta annem olmak üzere ikizlerim Melek ve Melinay’a ve  bütün mezunlarımızın fedakar ailelerine ayrıca siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Meslek Yüksekokulu birincisinden sonra söz alan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ yaptığı konuşmada; “ 28. Mezuniyet yılında toplam 5949 öğrencimizi uğurladığımız Okulumuzdan bu yıl, 83 öğrencimizi mezun etmiş bulunuyoruz. Biga Meslek Yüksekokulu olarak Eğitim kalitemizi en üst düzeye çıkarabilmenin çabaları içideyiz. Bu anlamda Üniversite-Sanayi işbirliğine oldukça önem vermekteyiz. Meslek Yüksekokulu mezunlarımıza kazandırabileceğimiz en büyük başarı onları alanları ile ilgili sektörlere deneyimli, başarılı bir şekilde mezun etmektedir. Bu amaçla  Meslek Yüksekokulumuz’da önümüzdeki eğitim öğretim yıldan itibaren yeni bir eğitim modelini başlatacağız. 3+1 olarak nitelenen yeni eğitim modelinde öğrencilerimiz 3 yarıyıl teorik eğitimlerini aldıktan sonra son yarıyıllarını ilgili sektörde uygulamalı eğitim olarak tamamlayacaklardır. Bu şekilde öğrencilerimiz mezun olduklarında sektörel becerilerini de kazanmış olacaklardır. İlk etapta Makine, Elektrik ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarımızda başlanacaktır. Sevgili mezunlarımız, son olarak bahsedeceğim projemiz ise tamamen sizleri ilgilendirmektedir. Biga İŞ KUR Müdürlüğü ve Biga OSB, İÇDAŞ, CENAL, Biga Muhasebiciler ve Mali Müşavirler Odası, ve Biga Ziraat Odası ile yaptığımız görüşmeler sonucu Biga’da ikamet edecek ve az önce sizlere sunduğum İşletme ve Kurumlarda istihdam edilebilecek her mezun öğrencimizi istedikleri takdirde %50 istihdam garantili işbaşı eğitim programı kapsamında iş sahibi yapmayı planlamaktayız. Sevgili Mezunlarımız, sizleri yaşamınızın yeni dönemine iyi dilekler ve sevgiyle uğurluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.'' dedi.

 

Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT, ''Sevgili öğrencilerimiz; şunu unutmayın ki; üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendilerini geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur. Öncelikle bizim açımızdan en önemli konulardan bir tanesi eğitimdir. İkinci önemli konu ise öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz bizlere emanettir, bizim geleceğimizdir. İşimiz öğrencilerimizi en güzel şekilde eğitebilmektir. Her şeye tahammül ederim ama öğrencileri ihmal eden, dersleri ihmal eden hocalara tahammül edemem. Şu anda da bu emaneti en üst düzeyde ben devralmış oluyorum. Öğrenci odaklı bir yönetim oluşturacağız. Bütün dünya buna doğru gidiyor. Son yıllarda akıllara durgunluk verecek bir hızla değişen, akıllı şehirlerin, akıllı robotların, yapay zekâların gündeme geldiği artık beyinlere hükmedilen dünyada, öncü olan, teknolojiye ve bilgiye sahip olan dünyaya da hâkim olacaktır. Böyle teknolojilere sahip çıkabilecek, çağa uyum sağlayabilecek gençler yetiştirmek en temel görevimiz.” Konuşmamın sonunda emeği geçen bütün Bigalı dostlarımıza üniversitemiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok değerli hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, bundan sonra biz sizin desteklerinizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun'' dedi.

Daha sonra 2018-2019 akademik yılında dereceye giren öğrencilerimize Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN tarafından birinciye diz üstü bilgisayar, ikincilere cep telefonu, üçüncüye ise tablet hediyeleri takdim edildi.


Okul üçüncüsü Mobilya Dekorasyon programı mezunu Egemen ARDA’ya diploması Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, okul ikincisi Gıda Teknolojisi programı mezunu Aslı PARLAK ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı mezunu Kübra BOZBAĞ’a diploması Biga Kaymakamı Mustafa CAN, okul birincisi Gıda Teknolojisi programı mezunu Evren ALOĞLU'ya diploması Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT tarafından takdim edildi.

 

2018-2019 Akademik yılı birincisi mezunu Evren ALOĞLU'nun anı kürsüsüne isim plakasını çakmasından sonra program üçüncülerine, ikincilerine ve birincilerine sırasıyla ve ayrıca diğer mezunlarımıza diplomalarının ve anı hediyelerinin takdimi gerçekleştirildi.

 

Daha sonra Meslek Yüksekokulumuz ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibimizin sunduğu zeybek gösterisi keyifle izlendi. Ardından program sunucusu Öğretim Görevlisi Muradiye ÖZEL ÖDÜL'ün ''Şimdi keplerinizi ulaşmayı hedeflediğiniz en üst noktayı düşünerek ve en yükseği hedefleyerek fırlatmanızı istiyorum'' komutuyla sevinç çığlıkları ve müzik eşliğinde kepler havaya fırlatıldı. Mezun öğrencilerimizin velileri ve akademisyenler ile birlikte günün anısına fotoğraf ve video çekimleri ile devam eden mezuniyet töreni, pilav - ayran ve tatlı ikramı ile sona ermiştir.