Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

24. DÖNEM MEZUNLARIMIZI COŞKU DOLU BİR TÖRENLE UĞURLADIK
Biga Meslek Yüksekokulu  Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında 2014- 2015 Akademik Yılı 24. Dönem Mezunlarını Coşku Dolu Bir Törenle Uğurladı.

2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 25 Haziran Perşembe günü saat 18.00 'de Yüksekokul yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel Acer, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Can Tümer Keriş, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Biga İ.İ.B.F. İhtiyar Heyeti, öğrenci aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı.

Biga Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program öğretim elemanları ve öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

2014-2015 Akademik yılı birincisi elektrik programı mezunu Uğur Gündüz tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada; ''Hedeflerinizden ve aldığınız kararlardan asla vazgeçmeyiniz. Örneğin ben lisans eğitimine devam ederek elektrik mühendisliğini hedeflemekteyim. Siz değerli arkadaşlarım sakın unutmayın. Her son aslında yeni bir başlangıçtır, asıl hayat bizler için şimdi başlıyor. Herkesin arzu ettiği konuma gelmesini ve yolumuzun açık olmasını dilerim.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Meslek Yüksekolumuz birincisinden sonra söz alan Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur yaptığı konuşmada; ''Mezun öğrencilerimizin değerli anne babaları ve yakınları, sizlerin gözünde hep küçük olan evlatlarınızı 2 yıl boyunca bize emanet ettiniz. Evlatlarınıza 2 yıl boyunca sahip çıkan ve onları mezuniyet aşamasına getiren hocalarımızı alkış aldırarak devam ettiği konuşmasını Meslek Yüksekokulumuza katkılarından dolayı başta sayın rektörümüz olmak üzere Biga'nın kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür ederek tamamladı.

Son olarak söz alan Sn. Rektörümüz Prof.Dr.Yücel ACER, Biga Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında özel ve kamu kuruluşlarına, akademisyenler ve velilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Çanakkale savaşlarının 100. yılı nedeniyle Üniversitemiz Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Okutmanı Şamil Bucak tarafından M.Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne isimli şiiri duygu dolu bir biçimde okunmasının ardından tören Çanakkale yöresine ait türkülerden oluşan müzik dinletisi ile devam etti.

Daha sonra 2014-2015 akademik yılında dereceye giren öğrencilerimize Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye ise tablet hediyeleri takdim edildi.

Okulumuz üçüncüsü Metalurji program mezunu Sefa Özmen'e diploması Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, okulumuz ikincisi Gıda Teknolojisi (İkinci Öğretim) program mezunu Elif Civan'a diploması Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur, okulumuz birincisi Elektrik program mezunu Uğur Gündüz'e diploması Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel ACER tarafından takdim edildi.

Okulumuz programlarının birincilerine ve ayrıca diğer mezunlarımıza diploma ve anı belgelerinin takdiminin ardından program sunucusu Biga MYO Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün ''şimdi keplerinizi ulaşmayı hedeflediğiniz en üst noktayı düşünerek ve en yükseği hedefleyerek fırlatmanızı istiyorum'' komutuyla sevinç çığlıkları ve müzik eşliğinde kepler havaya fırlatıldı.

Program, uzaktan yakından gelen velilerimize ve misafirlerimize verilen iftar yemeğinin ardından öğrencilerimizin müzik eşliğinde eğlenmesi ile sona erdi.