Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Sunumu Düzenlendi.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Biga Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik, Akademik Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Sunumu 02 Ekim 2019 Çarşamba günü Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; “2019-2020 Eğitim Öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Sizler en az iki yıl süre ile bizlerin misafirlerisiniz. Temel hedefimiz Okulumuzun eğitim kalitesini artırarak, ilgili sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek kaliteli ara eleman yetiştirmektir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Elektrik ve Makine programı öğrencilerimiz; mesleğin gerekli kıldığı bilgi ve becerilerini arttırma ve mesleki becerilerini geliştirmeleri amacıyla 2020-2021 Bahar döneminden itibaren ilgili sektör firmalarında uygulamalı eğitim alacaklardır. Bazı bölümlerimizin atölye, laboratuvar gibi önemli fiziki eksikliklerinin Ağaköy-Ramazan Aydın yerleşkesindeki binalarına taşınılması ile sona ereceğine inanıyoruz. Bugün sunulacak olan oryantasyon ile sizlerin üniversite yaşamına daha iyi hazırlanması amaçlanmıştır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” demiştir.

Moderatörlüğünü Makine programı 2. sınıf öğrencisi Samet Ulası’nın yaptığı törende, Biga MYO mezun öğrencileri adına konuşmalara geçildi. Burada ilk söz alan 2011 yılı Kooperatifçilik programı mezunu ve aynı zamanda Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı; “Herkesin hayatında önemli dönüm noktaları vardır. 2008 yılında Meslek Yüksekokuluna kayıt olarak üniversite öğrencisi olmam bunlardan biridir. Çünkü meslek yüksekokulunun bana kazandırdığı özgüven ve cesaret ile 2009 yılında siyasete girme kararını verdim ve halen Gümüşçay Belediye Başkanı olarak görev yapmaktayım“ demiştir. Konuşmasında görev süresince beldesinde yapmış olduğu değişiklik ve yeniliklerden de söz eden Pastırmacı; “Bizler, sizler tarafından kapısı rahatlıkla çalınabilecek kurumlardan biriyiz. Her türlü sıkıntınızda yanınızda olmaya çalışacağız. Hepinize başarılar diliyorum.” demiştir.

Daha sonra söz alan 2009 yılı Makine programı mezunu ve halen ABD - Los Angeles’ te faaliyet gösteren Startek Elektronik firmasının ortaklarından Gökhan Emir; “2006 yılında girdiğim Biga Meslek Yüksekokulunu üç yılda bitirdim. Ardından Sofya Teknik Üniversitesinde mekatronik mühendisliği eğitimi aldım. Bu esnada ingilizce seviyemi oldukça geliştirdim. Daha sonra açılan sınavı kazanarak girdiğim ABD- Kaliforniya Üniversitesinde MBA yüksek lisansını 2015 yılında tamamladım“ demiştir. Öğrencilere ders çalışma ve hayatta başarılı olma konularında görüş ve önerilerini anlatan Emir; “Derslerinizi çok iyi takip edin. Hocalarınız ile iyi diyaloglar içerisinde olun, onlara sorular sorun. Kitap okuyun, sosyal ve kültürel aktivitelere katılın. Kendinizi iyi tanıyın.”  demiştir.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış dersi Biga OSB Bölge Müdürü Gültekin Çolak tarafından verildi.  “Organize Sanayi Bölgeleri ve Biga Organize Sanayi Bölgesi” başlıklı açılış dersinde; OSB‘lerin tarihçesi, kurulum amaçları, türleri ile Biga OSB hakkında sunum gerçekleştiren Çolak, ayrıca Biga Meslek Yüksekokulu ile imzaladıkları 3+1 Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü hakkında bilgi verdi. Biga OSB Bölge Müdürü Çolak; “Sizlerin çok önemli bölümü mezun olduğunuzda bizim gibi OSB’lerde veya diğer sanayi kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirsiniz. Bizim amacımızda sizleri nitelikli ve aranan eleman olarak yetişmenize katkı sağlamaktır." demiştir.

Öğrencilerin yeterince bilgilendirilerek okulda genel işlerliğin sağlanması ve başarının arttırılmasının amaçlandığı oryantasyon sunumu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Kooperatifçilik programı danışmanı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül tarafından gerçekleştirildi. 335 öğrencinin katıldığı sunumda; ÇOMÜ, Biga MYO, web sayfası, ÜBYS, kayıt yenileme, ders geçme sistemi, sınavlar, staj işlemleri, teknik gezi, sosyal- kültürel aktiviteler, disiplin yönetmeliği gibi  konular detaylı bir şekilde anlatıldı.

Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Bahaddin Zayim, program danışmanları ve öğretim elemanlarının yanı sıra Biga Meslek Yüksekokulu Sekreteri Basri Çorak ile öğrenci işleri yetkilileri Yeşim Türk Yüksel ve Selahattin Sandık’ın da katılımları ile gerçekleşen etkinlik; toplu fotoğraf çekimi ve bedeli Meslek Yüksekokulumuz akademisyenleri aidiyet sandığından karşılanan aşurenin öğrencilere ikramı ile sona ermiştir.                                             

Öğrencilerimiz, oryantasyon sunumuna, Meslek Yüksekokulumuz web sitesinin  http://bigamyo.comu.edu.tr/ogrenci/oryantasyon.html  linkinden ulaşabilirler.