Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuza 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi, 25 Eylül 2018 Salı günü Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenmiştir.

Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye Özel ÖDÜL’ün moderatörlüğünü yaptığı eğitimin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ; “2018-2019 Eğitim Öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. 13 örgün ve 7’si ikinci öğretim olmak üzere toplam 2647 öğrencimiz var. Bugün sizlere sunulacak olan oryantasyon programı ile sizleri üniversite yaşamına daha iyi hazırlamak amaçlanmıştır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” demiştir. Daha sonra oryantasyon sunumu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM tarafından gerçekleştirilmiştir. ÇOMÜ, Meslek Yüksekokulumuz, web sayfasının kullanımı, üniversite yönetim bilgi sistemi (ÜBYS), kayıt yenileme, ders geçme sistemi, sınavlar, staj işlemleri, yatay-dikey geçişler, teknik gezi, sosyal- kültürel aktiviteler, disiplin yönetmeliği vb. konuların anlatıldığı oryantasyon  sunumu ile; öğrencilerimizin yeterince bilgilendirilerek okulda genel işlerliğin sağlanması ve ayrıca olası öğrenci kaynaklı sorunların engellenerek başarının arttırılması amaçlanmaktadır.

Oryantasyon eğitiminde, öğrenci işlerinden Yeşim Türk YÜKSEL ve Selahattin SANDIK da hazır bulunmuşlardır.

298 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen oryantasyon eğitimi, öğrencilerin sordukları soruların Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM ve yetkililer tarafından cevaplandırılması ile sona erdi. Öğrencilerimiz verilen oryantasyon eğitiminin sunumuna, Meslek Yüksekokulumuz web sitesinin http://bigamyo.comu.edu.tr/ogrenci/oryantasyon.html linkinden ulaşabilirler.