2017 - 2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Öğrenci tarafından yapılacak Ders Kayıt Yenileme İşlemleri **

11.09.2017

15.09.2017

Program Danışmanı tarafından yapılacak Ders Ekleme- Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

18.09.2017

22.09.2017

Katkı Payı / Öğretim Ücretleri

Yarı yıl başına

En az 3 yıllık Örgün Öğrenim öğrencileri

İkinci Öğrenim

öğrencileri

95

385

* Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi

aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır.

** 2017-2018 girişli öğrencilerin ders kayıt yenileme işlemi bulunmamaktadır. Sözkonusu  öğrencilerin ders atamaları, ilgili program danışmanları tarafından yapılacaktır.

• KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

• Katkı Payı / Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler ile İkinci yılını okuyacak olanÖrgün Öğrenim öğrencileri,

https://obs.comu.edu.tr adresine giriş yaparak Öğrenci / İşlemler menüsü altındaki Ders Seçme linkinden Ders Seçme Ekranına ulaşacaklardır. Ekrana bu dönem alınması gereken derslerin listesi gelecektir. Öğrencilerimizin derslerini seçip kayıt yenileme işlemini tamamlamaları gerekmektedir.

Ders adı, kodu vb. bilgilerinde hatalı veya eksik seçim yapılan kayıt yenileme işlemleri;                     18 - 22. 09. 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ders Ekleme- Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları haftasında program danışmanları tarafından düzeltilerek onaylanacaktır.

Ders kayıt formunun (2 nüsha), öğrencilerimiz tarafından  dikkatlice kontrol edilerek imzalanması gereklidir.

Not: Ders kayıt işlemlerindeki olası hatalardan öğrenci sorumludur.

• Başarısızlık (DS- FF- FD'lik dersler)nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodları, transkriptlerden kontrol edilmelidir.
  • Öğrenci numarasını unutan öğrencilerimiz, ÇOMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında yer alan “Öğrenci Numarası Sorgula” panelinden ulaşabilirler.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) giriş şifresini unutan öğrencilerimiz, şifrelerini Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerinden temin edebilirler.

Not:  2015/8040  sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 11. Maddesinin 3. Fıkrasına göre; "Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır."