2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuza 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi, 26 - 27 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenmiştir.

Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM tarafından 13 örgün ve 7 ikinci öğretim öğrencilerine konferans salonunda üç oturum halinde verilen eğitime, öğrenci işleri sorumlusu Selahattin SANDIK ve muhasebe birimi sorumlusu Sevcan AYDIN hazır bulunmuşlardır.

Temel amacı; öğrencilerin yeterince bilgilendirilerek okulda genel işlerliğin sağlanması ve olası öğrenci kaynaklı sorunların engellenerek başarının arttırılması olan eğitimde; ÇOMÜ, Biga Meslek Yüksekokulu, web sayfasının kullanımı,  öğrenci bilgi sistemi (ÖBS), ders geçme sistemi, kayıt yenileme, sınavlar, staj işlemleri, yatay-dikey geçişler, teknik gezi, sosyal- kültürel aktiviteler, disiplin yönetmeliği vb. konular anlatılmıştır.

295 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen oryantasyon eğitimleri, öğrencilerin sordukları soruların Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM ve yetkililer tarafından cevaplandırılması ile sona erdi. Öğrencilerimiz verilen oryantasyon eğitiminin sunumuna, Meslek Yüksekokulumuz web sitesinin http://bigamyo.comu.edu.tr/ogrenci/oryantasyon.html linkinden ulaşabilirler.