Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

13. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına Katıldık.

04-06 Ekim 2019 tarihleri arasında 13.üncüsü gerçekleştirilen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına Meslek Yüksekokulumuz kendisine ayrılan alanda stand açarak katılım sağlamıştır.

4 Ekim 2019 Cuma günü yapılan açılış töreninde konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, “Biga yılda iki hatta üç fuarı yapabilecek potansiyele doğru hızla ilerliyor. Hatta bu yönde talepler alıyoruz ve değerlendiriyoruz. Bizler ticaret ve sanayi erbabı olarak; ülkemizin 2023 vizyonuna uygun olarak yatırımların ve istihdamın artması, ticaretin gelişmesi, ihracat hacminin büyümesi, özet olarak ülkemizin kalkınması vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürerek, gelişmiş ülke seviyelerinde yaşamaları için var gücümüzle çalışıyoruz” demiştir.

Meslek Yüksekokulumuzun standında, Süt ve Ürünleri Teknolojisi uygulama biriminde üretilen ayran, yoğurt ve peynir ürünlerinin satışı yapılmıştır. Ayrıca zeynir, kekik ve çörekotlu sepet peyniri ürünleri katılımcılara ikram edilerek tanıtılmıştır. Stantta ayrıca Meslek Yüksekokulumuzu tanıtan sunum gerçekleştirilmiştir.

Standımızı gezen  ve süt ürünlerini ilgi ile inceleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat; “Biga Meslek Yüksekokulunun süt ürünleri üretimi konusundaki çalışmalarının  diğer meslek yüksekokullarımıza da örnek olmasını diliyorum“ demiştir. İkram edilen süt ürünlerini keyifle tadan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Okulumuzun Ağaköy yerleşkesindeki yeni binasına taşınması için çalıştıklarını belirtmiştir.

Standımızı ayrıca Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruzniç, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nazan Yelkialan, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Kılıç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç.Dr. Erdal Aydın, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Nihat Ağan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Belediye Meclis Üyeleri, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Fuarı Tertip Komite Başkanı Cüneyt Oflaz ve  Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır, Biga TSO Yönetim Kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile  Biga ve çevre illerin halkı gezmiştir.

Meslek Yüksekokulumuzun standına gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; “Ekonomik kalkınma ancak yetişmiş insan gücü ile mümkündür. Mesleki ve teknik eğitim; kazanılan birikimlerin bilgi ve gelişmiş teknoloji ile harmanlanarak öğrencilere ve sonrasında bölge, ülke ile tüm dünyaya aktarılması sonucunda geleceği daha iyi, yaşanabilir ve aydınlık kılmaktır. Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek; temel hedefi ise  bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üreterek, yeni ürünler geliştirmektir. Bu nedenlerle Okulumuzu halkamıza yeterince tanıtmak, sektörel kurum ve kuruluşlarla ilişkileri geliştirmek ve öğrencilerimizin ufkunu açmak için buradayız. Fuar etkinliğimizde katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum. “ demiştir.