Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

102.Yılında Çanakkale Savaşları Konulu Konferans Etkinliği Düzenlenmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ''102.Yılında Çanakkale Savaşları'' konulu konferans, Yüksekokul Konferans Salonunda düzenlenmiştir.

        Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim; topluluğun kuruluş amaçları, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi vermiştir.

       Konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı ''Çanakkale Savaşları Gazisi Halil Çavuş'un torunu'' Şamil Bucak  yaptığı konuşmada; ''Çanakkale savaşları tarihin en acımasız,en kanlı savaşlarındandır. Daracık bir yarımadada ilkel bir şekilde tahkim edilmiş hatlara dayanılarak yapılmış inatçı bir savunmayı ve Türk askerinin kahramanlığını bir kez daha ortaya koyan kıyasıya bir mücadeleyi, modern silahlara karşı koymada gücünün direncini gösteren Çanakkale Savaşları, milli mücadele ruhunun doğuşuna zemin hazırlayan büyük kurtarıcının tarih sahnesine çıktığı bir ölüm kalım savaşıdır. Metrekareye altı bin merminin düştüğü ve havada çarpışan mermilerin kaynaştığı bir mahşer yeridir Çanakkale. Çanakkale ruhunun doğduğu bu topraklarda ecdadımıza layık olabilmemiz ve emanetlerini sonsuza kadar yaşatabilmemiz için, Çanakkale Savaşları'nın anlamını ve önemini iyi kavramalıyız. Bu amaçla 102 yıl önce Çanakkale'nin geçilemeyeceğini çok zor koşullarda sağlayan şehitlerimizi rahmetle anıyor ruhları şad olsun diyoruz.'' demiştir.

      Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil Bucak'a Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.