Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

1. Kültür ve Kariyer Günlerimiz Sona Erdi.

29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda düzenlenen ve öğrencilerimizin görev alarak katkı sağladığı, 1.Kültür ve Kariyer Günleri kapsamında konusunda uzman 11 konuşmacı ağırlandı.

            Etkinliğin ilk günü olan 29 Nisan Pazartesi günü Saat 12:30’ da Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ ve Biga Kaymakamı Mustafa CAN’ın açılış konuşmalarının ardından Meslek Yüksekokulumuz ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibimiz Ege Yöresine ait bir gösteri sundu. İlgi ile izlene gösterinin ardından ÇOMÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Şahin ÖRNEK’in “Girişimcilik Benim Kariyerim”, KOBİ Uzmanı Dilek MARANGOZ ŞAHİN ve KOBİ Uzmanı Sedat AKÇAY'ın “KOSGEB Başvuru Süreçleri ve KOSGEB Desteklemeleri” konularında sunumlar yapıldı.

Birbirinden değerli, konusunda uzman kişilere ev sahipliği yaptığı etkinliğin ikinci gününde MİGROS T.A.Ş. üst düzey yöneticileri Mavi Yaka Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Selcan ALKAYA ve  Seçme Yerleştirme İnsan Kaynakları Müdürü Oktay SARITOP “Migros ve Kariyer Yolculuğumuz” konulu sunumları ile; eğitimin önemi, kariyer planlaması, işe başvurularda dikkat edilmesi gereken konular hakkında değerli bilgiler vererek deneyimlerini paylaştılar. Öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen Çanakkale Şehitlik Gezisinin yer aldığı 3. Günün ardından etkinliğin 4. Gününde Biga'nın önemli bir değeri olan DOĞTAŞ A.Ş.' nin Genel Müdürü İlhan TUNÇMAN ve Pazarlama Müdürü Çağrı ÖZTÜRK konuğumuz oldu. "Kariyer Yolculuğum" ve “Mobilya da Pazarlama Yolcuğu" konularında öğrencilerimize son derece keyifli bir sunum gerçekleştirdiler. Öğleden sonra ise, Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet EROĞLU ve Biga Organize Sanayi Müdürü Orhan KAPLAN öğrencilerimize başarı öykülerini anlattılar.  Etkinliğin 5. ve son gününde ise Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN "Teknolojik Dönüşüm Çağında Endüstri 4.0 ", Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal AYDIN ise "Girişimciliğin Anatomisi" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Program öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ve keyifle dinlenen hocalarımıza yöneltilen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

1. Kültür ve Kariyer Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL; ‘’Bir hafta boyunca oldukça yoğun ve bir o kadar da verimli geçen etkinlikler sırasında, gerek özel sektör gerekse kamuda çalışan uzmanların ve akademisyenlerin değerli deneyim ve bilgi birikimlerinden faydalanma fırsatı bulan öğrencilerimizin etkinliğe ilgileri oldukça yüksek olmuştur. Öğrencilerimize kariyerlerini planlamada ışık tutan, işe yerleşmelerinde, staj imkanı sağlama gibi konularda pozitif ayrımcılık sağlayacaklarını dile getiren konuşmacılarımız büyük bir ilgi ve dikkatle dinlenmişlerdir.’’ demiştir.