Otomotiv Programı Öğrencileri İÇDAŞ’a Teknik Gezi Düzenledi.

Meslek Yüksekokulumuz Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programında öğrenim gören ikinci sınıf öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR ve bölüm öğretim elemanı Zeki DIZMAN gözetiminde 4 Nisan 2018 Çarşamba günü İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Biga tesislerine teknik gezi düzenledi.

Teknik gezi; öğrencilere İÇDAŞ A.Ş. İş Güvenliği Mühendisi Gürkan UÇAR tarafından,  İÇDAŞ hakkında tanıtıcı bir brifing verilmesi ile başlamıştır. Gezide sırasıyla ilk olarak balık üretim tesisi ve osmoz tesisleri gezilerek ilgililerden bilgi alınmıştır. Daha sonra enerji santralini gezen öğrencilere elektrik üretimi hakkında Elektrik Santrali Proses Mühendisi Murat ÇÜRÜKSULU tarafından detaylı bilgi verilmiştir.

Avrupa'nın en büyük kapasiteli haddehane tesislerinden biri olan Hadde 5 tesislerini gezen öğrenciler, çeliğin kütükten mamül noktasına kadarki sıcak şekillendirilmesinin yolculuğunu ilgiyle izlemişlerdir.

Gezi esnasında öğrencilere gösterilen ilgi ve yaklaşımlarından dolayı İÇDAŞ yetkililerine teşekkür eden Öğr. Gör. Zafer ÖZGÜR; “öğrencilerimizin okulda gördükleri teorik bilgileri, uygulamada yerinde görmeleri ve sektörü tanımaları gezimizin temel amacıdır” demiştir.