MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMINDAN TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİ

Yüksekokulumuz Mobilya ve Dekorasyon programı 2.sınıf öğrencileri; Malzeme ve Malzeme İşleme Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Ayşin AŞKIN, Mobilya ve Dekorasyon Programı danışmanı Öğr.Gör. Faruk ÇETİN gözetiminde, DOĞTAŞ Ar-Ge Uzmanı Şener ŞEN koordinatörlüğünde ve DOĞTAŞ A.Ş. desteği ile 08.04.2016 tarihinde teknik ve kültürel geziye katıldılar.

Öğrenciler; mobilya sektöründe Türkiye'nin en önemli üretim merkezi konumunda bulunan İnegöl'de düzenlenen  35. MODEF 2016 Mobilya ve Dekorasyon Fuarınam katıldılar. Ardından Türkiye'nin ilk ve tek Mobilya AVM'si olma özelliğini taşıyan Modernden klasiğe her zevke uygun, binlerce mobilya tasarımlarının ve Türkiye'nin yakından tanıdığı mobilya markalarının bir çatı altında olduğu Mobiliyum AVM 'yi görme imkanına sahip oldular. Öğrencilerinin bu anlamlı gezide farklı tarzları, yeni eğilimleri görme fırsatı yakaladığını söyleyen öğr gör. Ayşin AŞKIN ve Faruk ÇETİN;gördükleri tasarım harikası olan ürünlerin ve kullanılan aksesuarların çok etkileyici olduğunu ve öğrencilerinde bu fuarda yer alarak modern, inovatif, tasarıma dayalı, ürünleri görme fırsatı yakalama imkanı bulmasından çok memnun olduklarını ve onların ufuklarını açma olanağı sağladığını belirttiler. Bunun yanısıra da farklı malzemeler ile tanışan öğrencilerin gelecekte kendi çalışmalarında da bu tasarımlardan ve malzemelerden faydalanabileceklerini söylediler.

Teknik gezinin ardından Uludağ eteklerinde kurulmuş, 700 yıllık Osmanlı mimarisinin yaşayan en güzel evlerinin bulunduğu köy olan Cumalıkızık köyüne kültürel gezi gerçekleştirdiler.
     Gezi dönüşü tüm öğrenciler, gezinin çok faydalı geçtiğini, hem teknik anlamda hem de kültürel anlamda bilgilerini artırdıklarını söylediler.

350-ogic-r1.jpg
350-ogic-r2.jpg