METALURJİ 1. SINIFLAR İÇDAŞ'DA

Meslek Yüksekokulumuz Metalurji Programı 1. sınıf öğrencileri 06.12.2016 Salı günü program danışmanları Öğr.Gör. İsmail HACIKURU gözetiminde İÇDAŞ'a gezi düzenlediler.

Meslekleri hakkında genel ve yerinde bilgi almaya yönelik gezide öğrencilere Yüksekokulda “Metalurjiye Giriş” dersini de vermekte olan Metalurji Mühendisi Burçak YILMAZ refakat etti.

Öncelikle İş Güvenliği eğitiminden geçen öğrenciler sonrasında Ark Ocağı, Pota Ocağı, Sürekli Döküm, Haddehane, Liman, Hurda alanı, Elektrik Santrali tesislerini yerinde görerek yetkililer tarafından bilgilendirildiler. Böylece hurdadan inşaat demiri elde edilmesine kadar olan süreci adım adım inceleme fırsatı buldular. Ayrıca fabrika içinde oluşturulan balık yetiştirme, ve su arıtma tesisini de görüp incelediler.

Gezi sonrasında öğrencilerde oluşan genel kanaat, gezinin verimli ve öğretici geçtiği yönünde oldu.