Makine Programı Öğrencileri KALESERAMİK Fabrikasına Teknik Gezi Düzenledi
Biga Meslek Yüksekokulu Makine Programında öğrenim gören II. Sınıf öğrencileri, 04 Mayıs 2016 Çarşamba günü KALESERAMİK‘in Çan İlçe merkezinde bulunan fabrikasına Öğr.Gör. Bahaddin ZAYİM, Öğr.Gör.Serhat FİLİZ ve Öğr.Gör. Zeki DIZMAN gözetiminde teknik gezi düzenledi.

İnsan Kaynakları Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen teknik gezide; öğrenciler İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı GÜL, İSG Uzmanı Ümit UYSAL ve Pres Kalıp Kurutucular Bakım Onarım Yöneticisi Erdem AÇIKGÖZ tarafından karşılandı. Ardandan öğrenciler sahada şekillendirme, sırlama, dekorlama, pişirme, kalite ayırma ve ambalajlama hatlarını kapsayan üretim süreçlerini inceleme fırsatı yakaladı. Yer Karosu fabrikası, Kale AR- GE Merkezi ve Kalesinterflex fabrikasının gezdirildiği gezi esnasında öğrencilere dataylı bilgiler veren Erdem AÇIKGÖZ ''Fabrikalarımızda yalnızca 1. kalite mamül üretmekteyiz. Günümüzde 5 kıtaya ihracat yapmamızın nedeni: kalite standartlarında (TS EN14411 çalışma boyutlarında) % 50 daha dar limitlerde üretim yapmakta olduğumuzdan kaynaklanmaktadır. Bu amaçla üretimin her aşamasındaki maliyeti minimuma düşürme çalışmalarımız sürekli iyileştirmelerle devam etmektedir. Ayrıca ISO 9001 kalite, ISO 14001 çevre, OHSAS 18001 iş güvenliği ve işçi sağlığı ve ISO 16001 enerji, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti gibi uluslararası yönetim sistemine sahip sayılı kuruluşlardan biriyiz. İş sağlığı ve güvenliğine ayrıca önem vermekteyiz.'' demiştir.

Öğrencilere gösterilen ilgi ve yaklaşımlarından dolayı yetkililere teşekkür eden Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Bahaddin ZAYİM; ''Meslek Yüksekokulumuzun teknik gezi talebine onay veren Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Sn.Süleyman SOYSAL ve İnsan Kaynakları Müdürü Sn.Murat ERGÜN'e teşekkür ediyoruz'' demiştir.
Oldukça yararlı geçen gezi, ikram edilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.

353-ubfa-r1.jpg