MAKİNA ve METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ TEKNİK EĞİTİM VE GEZİLERİ

Bölüme bağlı Metalurji Programı 2. sınıf öğrencileri 09.12.2015 Çarşamba günü, 1. sınıf öğrencileri de 10.12.2015 Perşembe günü İÇDAŞ fabrikalarına uygulamalı eğitim için ziyarette bulundular. Danışmanları Öğr. Gör. İsmail HACIKURU gözetiminde yapılan ziyarette, çelikhane şefleri Serdar ERDEMİŞ ve Cem TOKSÖZ yönetiminde 3-5'erli gruplara ayrılarak fabrikanın her bölümünde yaklaşık 1'er saatlik uygulamalı eğitim aldılar. Okulda teorik dersleri de veren İÇDAŞ mühendisleri, fabrikada uygulamalı eğitim verdiler. Her dönem en az 1 defa olmak üzere bu tür eğitimlerin verilmesi geleneksel hale getirilmiştir.
Bölümün Makina Örgün ve İkinci Öğretim Programları 2. Sınıf öğrencileri de, Öğr.Gör. Serhat FİLİZ ve Öğr.Gör. Mustafa DÜNDAR gözetiminde Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarına 11.12.2015 tarihinde makine sektöründe yeni gelişmeleri görmek amacıyla teknik gezi düzenledi.
Metal işleme fuarında kalıpçılık konusunda farklı plastik enjeksiyon ve saç metal kalıplarını görme imkanı ve kalıpları işleyebilmek için kullanılan 3, 4 ve 5 eksen CNC Freze tezgahlarını bunun yanında CNC Torna ve CNC kayar otomat dediğimiz küçük çaplı parçaları işlemek için kullanılan tezgahları görme imkanı buldular. Metal ve metal dışı malzemeleri işleyebilmek ve tezgâh hakkında bilgi almak için Tezmaksan firmasında bulunan teknik eleman tarafından kısa bir eğitim verilerek teknik gezimiz tamamlanmıştır.
Bu eğitim gezilerinin öğrencilerin mesleki görgü ve bilgilerinin arttırılması konusundaki yararı tartışılmazdır.

341-kzyx-r1.jpg
341-kzyx-r2.jpg