KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMINDAN TEKNİK GEZİLERE FARKLI BİR YAKLAŞIM
ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı içinde bulunduğumuz 2015 yılından itibaren toplu olarak düzenledikleri teknik gezilerin yanı sıra farklı bir yaklaşımla öğrencileri kooperatiflerle buluşturmaya başladı.

Söz konusu teknik gezilerde 1. Sınıf öğrencileri 2-3 kişilik gruplara ayrılmakta bu gruplar önceden belirledikleri kooperatifleri gezerek gözlemlerini raporlaştırmakta, söz konusu raporlar daha sonra sunum haline getirilmekte ve diğer öğrencilerin huzurunda sunulmakta. Program Koordinatörü Öğ. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL ''Uzun yıllardır 2. sınıfa geçen öğrencilerimizi sınıf halinde kurumsallaşmış kooperatiflerimizle bir araya getiriyorduk bu yıldan itibaren 1. Sınıf öğrencilerimiz için farklı bir modelde teknik geziler programlamaya başladık, öğrencilerimiz iki ya da üç kişilik gruplara ayrılmakta, bu gruplar önceden kendilerinin belirlediği kooperatiflerden telefon ya da şahsen randevu almakta ve akabinde başkan, yönetim kurulu ve çalışanlarla görüşerek bu görüşmelerini raporlaştırarak sunum haline getirmekteler dedi. Söz konusu modelin hem birinci sınıf öğrencilerinin tamamının ilk senelerinde kooperatifleri tanımasına hem de iletişim, sunum ve gözlem kabiliyetlerinin gelişmesine yardımcı olduğunu belirten ÖZEL ÖDÜL öğrencilerimizden ve kooperatiflerimizden gelen ilk tepkilerin çok olumlu olduğunu belirtti.

332-qitq-r1.jpg
332-qitq-r2.jpg