Gıda Teknolojisi Programı Öğrencileri Biga Belediyesi Et Entegre Tesislerine Teknik Gezi Düzenledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı örgün öğretim ve ikinci öğretim 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. A. Gülin Eser gözetmenliğinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesislerini ziyaret ettiler.

Yetkililer tarafından öğrencilere Et ve Et Ürünleri dersi kapsamında işletmenin işleyişi uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca kesim hijyeni, kesim hayvanının tesise girişi, kesim öncesi muayenesi, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organlarının çıkartılması, karkasın yarım ve çeyrek karkas olarak ayrılması, bölgede görülen hastalıklar, mezbaha atık yönetimi ve atıkların işlenmesi gibi konularda bilgiler verildi. Ziyaret, öğrenci sorularının yetkililer tarafından yanıtlanması ile son buldu.

337-wdma-r1.jpg
337-wdma-r2.jpg