Gıda Teknolojisi Öğrencilerinin Biga Belediyesi Et Entegre Tesisine Ziyareti

21.10.2019 tarihinde Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin Eser eşliğinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesisini ziyaret etmişlerdir. Yapılan ziyarette Belediye Sorumlu Veteriner Hekimi Hasan Sepici tarafından öğrencilerimize tesis işleyişi ve yapılan uygulamalar hakkında bilgi verilmiştir.

Tesiste canlı hayvan kabul, kesim öncesi muayene, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organların çıkarılması, muayenesi, karkasın yarım ve çeyrek karkas olarak ayrılması, mezbaha yan ürünlerinin değerlendirilmesi, karkasın soğutulması, soğuk depolar, tartım, sevkiyat konularında öğrencilerimize uygulamalı olarak bilgiler verilmiştir. Şartlı kesim nedenleri, bölgede görülen hastalıklar, atık yönetimi anlatılmıştır. Tesiste yapılan işlemlerin uygulamalı olarak görülmesi . Et ve Et Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında öğrencilerimiz için çok faydalı olmuştur. Soru-cevap kısmıyla gezi sonlanmıştır.