Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri Biga’nın Geleneksel Tatlılarından Cevizli Lokumu Bölüm Seminerinde Anlattılar.

Gıda Teknolojisi programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül ŞENTÜRKLÜ’nün vermiş olduğu Gıda Katkı Maddeleri dersi öğrenci seminerinde, bölüm öğrencisi Evren ALOĞLU tarafından tanıtıldı. Etkinlikte; cevizli lokumu, özellikleri ve imalat aşamaları şeklinde sunum olarak anlatıldı.

Biga’nın önemli şeker ve lokum imalatçılarından biri olan Bozdağ Şekerleme’nin imalathanesinde gerçekleştirilen ve lokumun imalat aşamalarının gösterildiği sunumda ayrıca işletme sahibi Bekir BOZDAĞ ile yapılan röportajda yer aldı. Tatlıda yenilik arayışlarıyla ve deneme yanılma yöntemiyle geleneksel tat haline gelen cevizli lokumu ürettiklerini ifade eden işletme sahibi BOZDAĞ; “Bizim sırrımız lezzetimiz ve kullandığımız doğal malzemelerimizdir.” demiştir. Etkinlik sonunda ikram edilen cevizli lokumlar, öğrenciler tarafından tadılmıştır.

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Suat UĞUR ve Öğretim Üyesi Doç.Dr. Songül ŞENTÜRKLÜ Recep BOZDAĞ’a teşekkürlerini sunmuşlardır.