Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Elektrik ve Enerji Bölümümüz CENAL Elektrik Üretim A.Ş. Tesislerine Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölümü 2. Sınıf öğrencileri ve akademik kadromuz, CENAL Elektrik Üretim A.Ş.’nin daveti üzerine Karabiga Beldesinde bulunan elektrik üretim tesislerine gezi gerçekleştirmiştir. Ülkemizin önde gelen elektrik üretim tesislerinden olan santral aynı zamanda 3+1 İşyeri Uygulaması protokolünde de yer alan tesislerdendir.

Yapılan teknik gezinin birinci aşamasında tesisin tarihçesi, yapısı, üretim modeli ve kapasitesi hakkındaki bilgiler şirket mühendisleri tarafından detaylıca sunuldu. Ardından çevre etki düzeyini kontrol etmek ve olumsuz etkileri en aza indirgemek için alınan tedbirler ve yapılan yatırımlar çevre mühendisleri tarafından öğrencilere aktarıldı. İnsan Kaynakları birimi ise bünyelerinde çalışan personel ve yeterliliklerinin yanı sıra öğrencilerimizden ve okulumuzdan beklentilerini ilettiler.

İkinci aşamada ise tesis ana bölümleri gezilerek ilgili mühendisler ve öğrencilerimiz arasında bilgi alışverişi sağlandı. Ayrıca öğrencilerimiz, okulumuzdan mezun olup santralde istihdam edilmiş öğrencilerimizle de tanışma imkanı buldular.

Son olarak CENAL Elektrik Üretim A.Ş. tarafından geziye katılan öğrencilerimize ve akademik personellerimize tesis yemekhanesinde öğle yemeği ikramı gerçekleştirildi. Gerçekleşen bu teknik gezi öğrenciler tarafından olumlu ve kariyer planlarında yeni ufuklar açan bir etkinlik olarak değerlendirildi.