Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Öğrenciler 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında 4-8 Şubat 2019 tarihleri arasında ders seçimlerini yapacaklardır.

2016 ve öncesi girişli öğrencileri ile tüm İkinci Öğretim öğrenciler, Katkı payı ve öğrenim ücretlerini yatırarak ders seçimlerini yapacaklardır.

11-15 Şubat 2019 tarihlerinde ise danışman öğretim elemanlarına derslerini onaylatıp, kayıt onay raporunu danışmanlarına imzalatacaklardır.

Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri,  herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından Öğrenci Bilgi Sistemi (http://ubys.comu.edu.tr) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.

  • 2018-2019 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri: 95 TL 

ÖNEMLİ HATIRLATMA

21.10.2017  tarih ve 30217 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/10918 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır."

  • Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir.)

Ders seçimi işlemleri http://ubys.comu.edu.tr üzerinden yapılacaktır.